Kansainvälisen bisneskulttuurin oppeja

Porin Nuorkauppakamarin jäsenet saivat jo syksyn toisen rautaisannoksen kulttuurienvälisen viestinnän oppeja, kun 29.10. kokoonnuttiin pohtimaan aihetta Seinäjoen Seudun Nuorkauppakamarin viime vuoden puheenjohtajana toimineen Paul Fairchildin johdolla International Business Culture Workshop -tapahtumaan. Paikalla oli toistakymmentä osallistujaa, myös PNKK:n yhteistyökumppanin Satakunnan Kansan henkilöstöä. Tilaisuus järjestettiin SK:n tiloissa.

Siinä missä Richard D. Lewisin johdolla päästiin aikaisemmin syksyllä suurinpiirteisempien linjojen äärelle, käytiin Paulin koulutuksessa kulttuurien vivahteita läpi yksityiskohtaisemmin ja aiheesta ryhmissä keskustellen. Lähes kolmetuntinen koulutus piti sisällään useita tarinoita kulttuurien eroista ja joukkoon mahtui myös oivia kitetytyksiä, kuten tämä sähköpostiviestimiseen liittyvä huomio: English person never uses two words when he can use 10 while Finnish person never uses 10 words when he can use two.

 

IMGP9503web

Julkaistu kohteessa Kamariuutiset