Vakuuttavasti vaikka raumalaisille kiekkoilijoille

Joukkio Porin Nuorkauppakamarilaisia oli kerääntynyt kauniina syyslauantaina 17.10.2015 Yrittäjätalo Kööriin oppimaan vakuuttamista ja vaikuttamista Matti Airaksisen johdolla.

Liekö sattumaa vai tarkoituksenmukaista, että (tämän hetkisten tietojen mukaan) kaikki yhtä osallistujaa lukuun ottamatta pitävät viikon päästä vaalipuheensa?

Kuten kaikki esiintyjät tietävät, ei se puheen pitäminen ole aina niin yksinkertaista, vaan vaatii huolellista valmistautumista. Yleisöön kannattaa tutustua ennakolta, aihetta rajata kompaktiksi, miettiä esiintymiselle hyvä aloitus sekä kokoava lopetus. Päivän aikana tuli kerrattua, miten aktiivisia kuuntelijoita me yleisesti ottaen olemme, jopa 47 prosenttia ajasta keskitytään yleensä muuhun kuin puhujaan – hmmm, todennäköisesti pätee omallakin kohdalla. Lisäksi pohdimme puhujan vaikutusmahdollisuuksia kuulijaan sekä loistavan ensivaikutelman tekemistä.

Koulutuksessa pääsimme valmistelemaan yhden vaiheittain mietityn puheenvuoron hyvästä esimiestyöstä, mutta pääosassa rakenteen lisäksi oli totta kai improvisointi ja hyppääminen lavalle, onneksi tutun yleisön eteen, vakuuttamaan.

Päivän aikana tartuttiin mm. seuraaviin aiheisiin; pohdintaa omasta esiintymisestä, pakolaiskriisistä puhuminen eri yleisöille, innostava aloitus naapurikaupungin rakkaille vastustajille sekä bonustehtävänä muutama meistä pääsi vakuuttamaan muut läsnäolijat annetusta aiheesta. Lounaan jälkeen hilpeyttä nostatettiin olipa kerran tarinalla, jossa edettiin sana per osallistuja -kaavalla.

Viimeisen puheenvuoron kohdalla päästiin antamaan sitä hyvää ja rakentavaa palautetta muille kamarilaisille. Omalta osalta ainakin voin sanoa, että olisi vielä niin paljon kehitettävää. Mutta on  lohdullista, että itse koettu jännitys ei näkynyt ulospäin. Ehkä samoin käy myös sinulla, muista vain vetää puheesi hyvällä fiiliksellä, niin kuulijatkin viihtyvät!

Kiitos päivän vetäjälle ja tietysti koulutuksen buukkaajalle, taas kannatti herätä ja lähteä liikkeelle, viettää päivä hyvässä seurassa oppien!

Teksti: Anna Ääri

Kuvat: Mari Viljanen

 

635809308979278018 635809309026504936(1)

 

 

Julkaistu kohteessa Kamariuutiset