Aamubrunssi Ahlströmillä

Tiesittekö että Eva Ahlström (1848-1920) oli Suomen ensimmäinen naispuolinen teollisuusjohtaja? Ei tiennyt varmasti monikaan Porin Nuorkauppakamarin jäsen kun pääsimme nauttimaan Ahlströmin ruukille aamubrunssista keskiviikkona 4.11.

Aamubrunssi järjestettiin Noormarkun klubilla, joka on vuonna 1924 kerhotaloksi peruskorjattu kaunis puinen rakennus Noormarkussa Ahlströmin ruukin alueella. Klubin notkuva aamiaisbuffet oli herkullinen ja runsas. Nauttiessamme pöydän antimista saimme samalla uppoutua liiketoimintajohtaja Riitta Kilon johdolla Ahlströmin historiaan, perinteisiin ja nykypäivän liiketoimintaan.

On hienoa, että satakunnasta löytyy kiinnostavaa teollisuushistoriaa ja kauniita historiallisia matkakohteita. Ahlströmin ruukit on 1800-luvulta lähtien ollut merkittävä työllistäjä ja toimija alueella. Eva Ahlström ja hänen puolisonsa, Ahlström-yhtiöiden perustaja Antti Ahlström (1827-1896), antoivat avokätisiä lahjoituksia sairaanhoitoa, koulutusta ja kulttuuria varten ja tekivät innokkaasti töitä sen eteen, että tulevien sukupolvien suomalaiset, etenkin tytöt, saisivat käydä koulua. Heitä johdatti ajatus että omaisuus velvoittaa.

Kiitos Ahlströmille, että pääsimme vierailemaan hienossa miljöössä!

Lähde: www.ahlstrominruukit.fi ja www.evaahlstromsstiftelse.fi/finnish/historia.html

Teksti ja kuvat: Eveliina Sillanpää

WP_20151104_002 WP_20151104_003

Julkaistu kohteessa Kamariuutiset