Porin alueen Vuoden Nuori Johtaja kulkee kohti omaa päämääräänsä

 

Suomen Nuorkauppakamarit etsivät Vuoden Nuorta Johtajaa ympäri Suomen paikallisten nuorkauppakamareiden avustuksella. Porin Nuorkauppakamarin toiminta-alueelta lähetimme valtakunnalliseen kisaan seitsemän ehdokkaan tiedot, ollen näin neljän aktiivisimman nuorkauppakamarin joukossa. Ehdokkaan tuli olla alle 40-vuotias, urallaan esimiesasemassa toimiva henkilö.

 

Porin alueen Vuoden Nuori Johtaja

Tahdomme tuoda porilaista yrittäjyyttä esiin ja siksi Porin Nuorkauppakamari valitsi oman voittajan Porin alueen Vuoden Nuoreksi Johtajaksi.  Tiukan kisan voittajaksi valitsimme Olli Johan Lindroosin, E. Lindroos Oy:n luovan johtajan ja kultasepän. Projektipäällikkö Juho Apajasalo kertoi ratkaisevina tekijöinä olleen uuden työpaikkojen luomisen, liikevaihdon kasvun sekä päämäärätietoisuuden.

Olli kertoi, että nuorena hänen harrastuksensa eivät olleet kovin pitkäjänteisiä, ennenkuin pienoisautojen parantelu tuli kuvioihin. Nykyisellään hänen työotteensa on enemmän pitkäjänteistä shakinpeluuta, jossa mennään kohti omaa päämäärää kilpailijoista liiaksi hätkähtämättä.

– Pitää luopua tietyistä asioista tullakseen paremmaksi, pitää nähdä mikä toimii ja mikä on oma juttu, summaa Olli periaatteitaan ja tuotelinjauksia.

Perheyrityksessä hän havaitsi 30-vuotiaana muutoksen asenteessaan. Siihen asti Olli oli ollut tyytyväinen toimiessaan perheyrityksessä ja 30 täytettyään hän alkoi arvostaa, että saa jatkaa yrityksen kehittämistä juuri tästä kohtaa, vanhempiensa jalanjäljiltä. Vaikka E. Lindroos Oy toimii vahvasti Helsingissä ja Helsingin liike on heidän ykkösliike, niin silti paras juttu on heillä aloitettu jo vuonna 1976, omien korujen valmistuksella. Näissä isänsä jalanjäljissä Ollikin on nyt luonut systemaattisesti omien korujen sarjaa, jolla on suuri merkitys heidän liikkeilleen mm. Vuoden Sormuksen 2012 myötä.

Olli kertoi olevansa iloinen, että arjen lomassa saa joskus tällaisia hienoja tunnustuksia, kunniakirja tullaankin jatkossa löytämään Itäpuiston liikkeestä, koska Pori on se paikka heille!

SONY DSC

Kaupunginjohtajan työ on muutakin kuin politikointia

Samaan aikaan Vuoden Nuori Johtaja -kampanjan aikana Porin Nuorkauppakamarissa kannustettiin lukiolaisia tutustumaan työelämään Päivä Johtajana -projektin puitteissa.

Perjantain 20.10. aikana 9 lukiolaista PSYL:sta ja Porin Lyseosta viettivät päivän seuraten innolla mukaan lähteneitä johtajia. Mielenkiintoiset kohteet opiskelijoille järjestettiin sekä Opteamin että projektipäällikkö Juho Apajasalon kontaktein. Yksi näistä oli Porin kaupunginjohtajan Aino-Maija Luukkosen tarjoama mahdollisuus Lyseon Artturi Kortelaiselle.

Anne Koivu Opteamista kertoi, että he olivat innostuneet projektista samantien siitä kuultuaan ja myös mukana olleet yritykset tahtovat olla mukana jälleen ensi vuonna.

Artturi kertoi lähteneensä avoimin mielin tutustumaan millainen päivä Aino-Maija Luukkosen seurassa on. Onneksi päivä oli ollut suht rauhallinen, jotta Artturi oli päässyt tutustumaan myös kaupungintalon toimintaan ja toimijoihin. Lisäksi he olivat vierailleet parissa edustustilaisuudessa. Artturi kertoikin yllättyneensä iloisesti tehtävän monipuolisuudesta, päivä ei ollutkaan jäykkää politikointia.

Lopuksi Artturi kannusti, että vastaaviin tilaisuuksiin kannattaa osallistua, ne ovat antoisia ja hyödyllisiä tulevaa uraakin miettiessä.

SONY DSC

Juho Apajasalo, Artturi Kortelainen ja Anne Koivu

 

Kiitos hyvästä yhteistyöstä Päivä Johtajana -projektissa yhteistyökumppanillemme Opteamille sekä tutustumispaikan tarjonneille toimijoille.

Opteam_Logo_2010_CMYK

 

paiva-johtajana-paikat

Julkaistu kohteessa Kamariuutiset