Vuoden Porilainen Maineteko valittu – tunnustus Rakastajat-teatterille

Porin Nuorkauppakamarin vuosittain jakama Porilainen Maineteko -tunnustus on myönnetty Rakastajat-teatterille. Raadin kunniamaininnan saa maantiepyöräilijä Lotta Lepistö.

Rakastajat-teatterin rooli porilaisessa kulttuurikentässä on merkittävä. Sen monipuolinen ohjelmisto, vaikuttavat vierailevat esitykset ja teatterifestivaali Lainsuojattomat vakuuttivat raadin tänä vuonna.

– Rakastajat-teatteri on tehnyt merkittävää kulttuurityötä sekä Porissa että valtakunnallisesti. Rakastajat ovat rikastuttaneet kulttuurielämää omilla näytelmillään sekä tuomalla Poriin merkittäviä suomalaisia viihdyttäjiä ja esityksiä. Juhlavuottaan viettävä teatteri on ansiokkaasti edustanut Poria myös valtakunnallisesti, valinnan perusteita avaa Porin Nuorkauppakamarin vuoden 2017 puheenjohtaja Mari Viljanen.

img_6355

 

Raadin kunniamaininnan ansaitsi maantiepyöräilijä Lotta Lepistö. Lepistö on edustanut Suomessa seuraansa Porin Tarmoa. Pyöräilijä nousi koko kansan tietoisuuteen sijoituttuaan kolmannelle sijalle Dohan MM-kilpailuissa sekä maantieajon henkilökohtaisessa sarjassa että joukkueaika-ajossa.

– Lotta on loistava esikuva paitsi porilaisille nuorille myös nuorille koko Suomessa. Kuluneena vuonna Lotta on edustanut porilaista sitkeyttä maailmalla, kertoo Viljanen.
Porilainen Maineteko -tunnustus jaettu vuodesta 1991

Porilainen Maineteko -palkinto jaetaan perjantaina 16.12. klo 13 Asiantuntijakeskus Bepopissa. Tilaisuuden järjesti Porin Nuorkauppakamari. Valinnan teki kuusihenkinen raati, jossa toimivat kauppaneuvos Matti Linnainmaa, toimitusjohtaja Risto Liljeroos (Prizztech Oy), puheenjohtaja Jari Taimi (Porin Yrittäjät ry), päätoimittaja Tomi Lähdeniemi (Satakunnan Kansa), Satu Salminen (Länsi-Suomen OP) ja puheenjohtaja Mari Viljanen (Porin Nuorkauppakamari 2017).

Porilainen Maineteko on Porin Nuorkauppakamarin vuosittain jakama palkinto. Se myönnetään tunnustuksena poikkeuksellisen merkittävästä toiminnasta Porin kaupungin hyväksi. Vuoden 2016 palkinto on järjestyksessään 26. Porilainen Maineteko -tunnustus. Palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1991.

Porilaisen Maineteon saaja palkitaan 32 kiloa painavalla, luonnollista kokoa olevalla Mustavaris-veistoksella ja siihen liittyvällä kunniakirjalla. Veistos on kiertopalkinto, jonka on ideoinut Erkki Teikari ja toteuttanut Veikko Heinonen. Kunniamaininnan saaja palkitaan kunniakirjalla.

 

porilainen-maineteko

Julkaistu kohteessa Kamariuutiset