Porin Nuorkauppakamarin projekti palkittiin Euroopan parhaana

Porin Nuorkauppakamari palkittiin Nuorkauppakamareiden Eurooppakokouksessa Sveitsin Baselissa 27.5.2017 ”The Best Local Peace Project”- palkinnolla.  Palkittu projekti oli vuoden 2016 alussa Satarekry-messujen yhteydessä järjestetty Turvapaikanhakijoiden työelämäinfo.

Syksyllä 2015 Suomeen saapui ennätysmäärä turvapaikanhakijoita. Porin Nuorkauppakamari halusi auttaa Poriin ja lähikuntiin saapuneita kotoutumaan ja löytämään mielekästä tekemistä hakemusten käsittelyaikojen venyessä pitkiksi. Projektipäällikkö Saila Järvinen-Junttila suunnitteli ja toteutti projektin yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Näin tilaisuuteen saatiin juuri turvapaikanhakijoille suunnattua tietoa työelämästä Suomessa ja Satakunnassa. Projekti rakentui aitoon välittämiseen ja auttamisen haluun. Turvapaikanhakijoille kerrottiin suomalaisen työelämän mahdollisuuksista ja vaatimuksista. Nuorkauppakamarilaiset tarjosivat oman työelämäosaamisensa turvapaikanhakijoiden sopeutumisen avuksi. Järvinen-Junttila on iloinen onnistuneesta projektista ja kiitollinen projektin saamasta positiivisesta huomiosta.

Tilaisuuden mahdollistivat useat yhteistyökumppanit: Suomen Punainen Risti, Porin yliopistokeskus, TE-toimisto, Satakunnan ammattikorkeakoulu, Diakonia-ammattikorkeakoulu, Satakunnan Osuuskauppa, Brand Agency Rock My Business ja Meca-Trade.

Porin Nuorkauppakamari ry on johtamis-, koulutus- ja kehittymisjärjestö. Jäsenistö koostuu alle 40-vuotiaista, pääasiassa Porin talousalueella toimivista henkilöistä, jotka edustavat laaja-alaisesti yksityistä ja julkista sektoria.

Porin Nuorkauppakamari ry on osa kansainvälistä nuorkauppakamarijärjestöä ja se osallistuu Suomen Nuorkauppakamarit ry:n jäsenyhdistyksenä maailmanlaajuisen, kaikkiaan yli sadassa maassa toimivan emojärjestö JCI:n (Junior Chamber International) kehittämiseen. Yhteinen toiminta-ajatuksemme on vaikuttaa yhteiskuntaan positiivisesti kehittämällä jäsentemme johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä.

Lavalla ec

Hallituksen puheenjohtaja Mari Viljanen vastaanottamassa palkintoa

best local peace project

Julkaistu kohteessa Kamariuutiset