Vuoden 2017 Porilainen Maineteko valittu – tunnustus Porilaiselle rakkauskirjeelle ja brändiuudistukselle

Vuoden 2017 Porilainen Maineteko valittu – tunnustus Porilaiselle rakkauskirjeelle ja brändiuudistukselle

Porilainen Maineteko -palkinto jaettiin Tuomaan markkinoilla perjantaina 22.12. klo 12 torin Satakieli-lavalla. Tilaisuuden järjesti Porin Nuorkauppakamari. Valinnan teki kuusihenkinen raati, jossa toimivat kauppaneuvos Matti Linnainmaa, toimitusjohtaja Ari Eklund (Prizztech Oy), puheenjohtaja Jari Taimi (Porin Yrittäjät ry), asiamies Jarkko Huhtala (Satakunnan Kauppakamari), puheenjohtaja Saila Järvinen-Junttila (Porin Nuorkauppakamari 2018) sekä viime vuoden palkinnon saanut Rakastajat teatteri, jota raadissa edusti teatterinjohtaja Angelika Meusel.

Porin Nuorkauppakamarin vuosittain jakama Porilainen Maineteko -tunnustus myönnettiin Porilaiselle rakkauskirjeelle ja brändiuudistukselle. Palkinnon tuli vastaanottamaan Porin kaupungin viestintäyksikön päällikkö Salla Rajala sekä toimialajohtaja Lauri Kilkku. Raadin kunniamaininnan sai Circle-rockyhtye.

Palkinto myönnettiin uudistuneelle Porin kaupungin brändille ja viestinnälle. Kaupunki on lähtenyt rohkeasti tekemään asioita uudella tavalla viestinnässään. Erityisen hienoa on, että kaupungin brändiä on lähdetty uudistamaan yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Viestintä on ollut osallistavaa ja positiivista. Poria on tuotu esille pilke silmäkulmassa, omaperäisesti ja tyylikkäästi. Nämä olivat innovatiivisia, näkyviä ja konkreettisia tekoja kaupungin viestinnässä. Erityisesti rakkauskirje sai paljon positiivista näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa ympäri Suomen. Entiset porilaiset mm. kokoontuivat Helsingin Kaivopuistossa yhteen puhumaan rakkaudesta Poriin ja porilaisia kohtaan. Kaupungin uusi brändi tuo esiin porilaisuuden parhaita puolia omaperäisesti.

–”Valinta ei ollut helppo, koska Porissa on tapahtunut niin paljon positiivisia ja palkitsemisen arvoisia tekoja tänä vuonna. Meidän kaikkien pitäisi tuoda ylpeästi enemmän esille kaikkea sitä hienoa työtä, mitä eri tahot kaupungin vetovoimaisuuden eteen tekevät. Kaupungin brändiuudistus haluttiin palkita, koska se oli erittäin positiivinen ja osallistava koko kaupungin projekti. Kaupunkilaisten oli helppo ottaa se omakseen ja lopputulos on erittäin onnistunut. Erityisesti rakkauskirje oli konkreettinen teko, joka haluttiin palkita. Erittäin perinteinen viestintäväline kirje sai aikaan paljon positiivista näkyvyyttä, kun entisille porilaisille lähetettiin rakkauskirje.” valinnan perusteita avaa Porin Nuorkauppakamarin vuoden 2018 puheenjohtaja Saila Järvinen-Junttila.

–”Raadin kunniamaininnan saa porilainen Circle-rockyhtye. Porissa on kaupungin kokoon nähden erittäin monipuolinen ja laadukas kulttuuritarjonta, jota Circle edustaa omalla kokeellisella musiikillaan. Bändi on tuonut Porilaista osaamista esille Suomessa ja maailmalla jo vuosi kymmenien ajan. Kunniamaininta annetaan tästä pitkäjänteisestä työstä”, kertoo Järvinen-Junttila.

Porilainen Circle-yhtye on perustettu 1991 ja omaa kulttimaineen maailmalla. Yhtye julkaisi 52. levynsä tänä vuonna. Rolling Stone-lehti sijoitti Terminal-levyn vuoden parhaiden metallilevyjen listallaan sijalle kolme. Circleä on tituleerattu maailman parhaaksi rockbändiksi myös Dagens Nyheter-lehdessä yhtyeen Roskilde festivaalikeikan jälkeen vuonna 2010. Yhtyeen keulakuvat ovat johtaja Jussi Lehtisalo ja laulaja Mika Rättö. Lehtisalo on porilainen säveltäjä, basisti ja levy-yhtiö-yrittäjä. Rättö on muusikko, näyttelijä, ohjaaja, kuvataiteilija ja kirjailija, joka on tunnettu mm. Samurai Rauni Reposaarelainen -elokuvasta. Lehtisalo ja Rättö ovat tehneet myös mm. tilausteoksen Sacrum Profanum – festivaalille Krakovaan syksyllä 2017. Teos on modernia klassista musiikkia ja kaksikko esiintyi 16 hengen klassisen orkestraation solisteina.

Porilainen Maineteko -tunnustus jaettu vuodesta 1991
Porilainen Maineteko on Porin Nuorkauppakamarin vuosittain jakama palkinto. Se myönnetään tunnustuksena poikkeuksellisen merkittävästä toiminnasta Porin kaupungin hyväksi. Vuoden 2017 palkinto on järjestyksessään 27. Porilainen Maineteko -tunnustus. Palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1991.

Porin Nuorkauppakamarin hallituksen 2018 puheenjohtaja Saila Järvinen Junttila (vasemmalla)  yhdessä kunnianmaininnan saaneiden Circlen edustajien ja vuoden 2017 Porilaisen Maineteon voittajien kanssa.

Julkaistu kohteessa Kamariuutiset