Koejäsenprojektit

Porin Nuorkauppakamarissa jo koejäsenet pääsevät heti mukaan kehittämään projektiosaamistaan. Koejäsenet saavat yhdessä suunnitella ja toteuttaa haluamansa projektin annettujen ohjeiden puitteissa.

Vuoden 2018 1. koejäsenprojekti; Porituskirja – vuoden värikkäin projekti!

Marraskuun koejäsenten projektiksi valittiin värityskirja Porista, eli Porituskirja. Projekti on
jalostettu Tammerkosken Nuorkauppakamarin menestyksekkäästä projektista.

Porituskirjaan saadaan kuvat myymällä sivuja paikallisille yrityksille, seuroille ja yhdistyksille.
Ostetuille sivuille suunnitellaan yrityksen toiveiden mukainen kuva, jonka ulkoinen piirtäjä
toteuttaa väritettävän kuvan muotoon. Värityskuva voi olla logo, maisemakuva, tuotekuva tai ihan mikä vaan muu mallikuvan tai kuvauksen pohjalta toteutettu värityskuva.

Yhden sivun hinta on 500 euroa, jolloin yritys saa valmiita kirjoja 50 kpl itselleen. Aukeaman saa 900 eurolla, ja kirjoja saa 100 kpl omaan käyttöön.

Valmis värityskirja tullaan lahjoittamaan lähes 800 porilaiselle esikoululaiselle, sekä 200 kpl
Satakunnan Keskussairaalan lastenosastolle pienten potilaiden iloksi.

Sivujen myynti on nyt käynnissä, tule mukaan! Kyselyt projektista ja myynnistä Tiia-Maria
Hietalalle sähköpostiin tiiamaria.hietala@gmail.com tai numeroon 044 570 7990.

Teksti: Tiia-Maria Hietala

Vuoden 2017 2. koejäsenprojekti; Pori o parast paika pääl!

”JCI Rookiesin koejäsenprojekti Pori o parast paika pääl!: Millai meni noin niinko omast mielest?

Koejäsenporukkamme järjesti projektinaan 11.10.2017 paikallishenkisen oluttasting/stand up –tapahtuman, sekä business meetingin yhteistyössä Keskon kanssa tapahtuman etkoina. Business meeting toteutettiin speed networking -tyylillä. Tila täyttyi nopeasti iloisesta puheensorinasta, jota ei loppupuolella saanut katkeamaan edes vetäjän kellosignaali. Porukka siis selvästi viihtyi ja puhuttavaa löytyi, vaikka kuinka paljon! Saimme myös keskolaisilta paljon positiivista palautetta kivan erilaisesta business meetingista.

Ilta jatkui paikallispanimojen beer tastingin ja Rami Vallin stand upin merkeissä. Mielestämme ideamme oli kiinnostava ja tapahtuman visuaalinen ilme superhyvä. Eniten meitä jännitti tietenkin se, miten saisimme lippuja myytyä tapahtumaan. Teimme paljon töitä markkinoinnin eteen, mutta aktiivisesta otteesta huolimatta saimme huomata, että konseptimme on haastava: porukkaa on vaikea saada liikkeelle arki-iltana, saati saada heitä ostamaan lippu etukäteen ja sitoutumaan osallistumiseen! Lopulta tapahtumassa oli noin 60 osallistujaa, joten pääsimme tavoitteeseemme. Illan päätteeksi baaritiskiltä saattoi tavata väsyneen, mutta onnellisen koejäsenporukan.

Mielestämme projektin alfa ja omega oli porukkamme saumaton tiimityö, jonka ansiosta jaksoimme kunnialla loppuun asti. Jokainen jäsen osallistui projektin toteuttamiseen kiitettävästi ja sitoutuneesti, mikä oli aivan huikeaa. Meille kaikille jäi varmasti projektista käteen uusia oppimiskokemuksia. Erityiskiitokset projektiimme osallistumisesta menevät panimoille, Rami Vallille, Keskolle, Mikko Sundellille sekä Bar Kinolle. Kiitos myös kaikille mukana olleille kamarilaisille sekä hallitukselle ideamme toteuttamisen tukemisesta!”

teksti by: Jenna Salminen

Vuoden 2017 1.koejäsenprojekti; Tuottavuutta hyvinvointiteknologiasta 8.9.2017 klo 12-16 Promenadissa

”Tuottavuutta hyvinvointiteknologiasta; mutkien kautta voittoon

Järjestimme syyskuussa tapahtuman Tuottavuutta hyvinvointiteknologiasta. Kyseessä oli koejäsenprojekti, joka järjestettiin JCI NYT-kokouksen yhteydessä Sokos Hotel Vaakunassa. Tuottavuutta hyvinvointiteknologiasta oli seminaari, joka tarjosi laajan kattauksen siihen, miten teknologialla voidaan sekä lisätä yksilön omaa tuottavuutta, että tehdä kannattavaa liiketoimintaa. Tapahtumassa oli puhumassa älyrintsikoiden kehittäjä Akseli Reho ja biohakkeri Teemu Arina. Alun perin Eeva Perttulalla piti olla myös puheenvuoro, mutta hän sairastui juuri ennen tapahtumaa, eikä päässyt paikalle. Eevan puheenvuoro paikattiin yhteistyöyritysten puheenvuoroilla. Tapahtuman yhteydessä oli yhteistyöyritysten ständejä, joissa he pääsivät kertomaan tarkemmin omasta toiminnastaan.

Seminaarin järjestäminen oli työlästä, sillä mutkia oli paljon matkassa. Kun projektia lähdettiin suunnittelemaan tammikuussa, oli mukana kahdeksan henkilöä ja syyskuussa mukana oli viisi henkilöä. Seminaarin järjestämisessä oli yllättävän paljon työtä. Koejäsenprojekti opetti erityisesti sen, että aina voi tulla mutkia matkaan ja etteivät asiat aina mene niin kuin on suunniteltu. Tapahtumapäivänä onneksi kaikki meni nappiin ja sujui hyvin. Kaikista mutkista matkan varrella huolimatta saimme koottua mahtavan seminaarin kokoon, josta tuli hyvää palautetta. Voimme olla ylpeitä koejäsenprojektistamme!”

Teksti: Sofia Pajunen

 

Vuoden 2016 koejäsenprojekti; Ei paskempi pikkujoulu

Maaliskuun 2016 koejäsenryhmä laittoi hihat heilumaan ja pikkujoulukemut pystyyn. Perjantaina 2.12.2016 Kulttuuritehdas Kehräämössä vietettiin hulvattomat pikkujoulut stand up -komiikan ja musiikin siivittämänä.

Illan päätähtenä oli Putous-suosikki, porilaisena liitto-oravanakin tunnettu Joonas Nordman. Hervottoman stand up show’n jälkeen tanssilattian herätti eloon Duo Sonja Linden ja Sami Nieminen. Ilonpito jatkui Kehräämöllä aina yöhön asti. Ennen illan viihdyttäviä ohjelmanumeroita Kehräämöön katettiin herkullinen tapasbuffet ruokajuomineen.

Mikäli haet inspiraatiota, tykkää FB-sivusta.

 

Kipinää työhyvinvointiin SYTYKE -koejäsenprojektista

Työhyvinvointia ei voi koskaan olla liikaa. Usein se on kuitenkin ensimmäinen asia, josta työpaikoilla lähdetään tinkimään tilauskirjan kääntyessä laskuun. Heikompinakin taloudellisina aikoina olisi silti syytä muistaa, että yrityksen vahvuus piilee lopulta työhyvinvoinnissa. Hyvinvoivat työntekijät ovat tehokkaimpia ja näin ollen yrityksen suurin voimavara.

Porin Nuorkauppakamarin SYTYKE -koejäsenprojektin tarkoitus oli muistuttaa yrityksiä työhyvinvoinnin merkityksestä. Projekti vannoi kokonaisvaltaisen työhyvinvoinnin nimeen ja sen vuoksi tapahtuman teemat koskivat niin henkistä kuin fyysistä hyvinvointia. Aktiviteetit oli tarkoin valittu siten, että jokainen löytää itselleen kiinnostavaa sisältöä. Osallistujien ei tarvinnut osata lajeja ennestään, sillä kaikissa aktiviteeteissa heitä opasti asiansa osaava ohjaaja. Riitti, että uskalsi heittäytyä mukaan. Me huolehdimme lopusta. Tapahtuma järjestettiin Yyterin kylpylähotellissa perjantaina 9.9.2016.

Tapahtuman tavoite ei ollut tehdä osallistujista huippu-urheilijoita, vaan herättää kipinä omasta ja työyhteisön hyvinvoinnista huolehtimiseen. Hyvinvoinnin lähteitä ei tarvitse lähteä etsimään yksin. SYTYKE -päivänä jokainen sai varmasti eväitä elämänmittaiselle matkalle hyvään oloon.

 

Lisätiedot: www.sytyke2016.fi.